با نبود احترام به مقدسات، وحدت معنای ندارد
مولانا خدابخشاسلامدوست در مراسم نماز جمعه (۲۴آذر۹۶) رمین چابهار، نعمت بعثت نبیکریم صلیاللهعلیهوسلم را برترین نعمت بر انسانیت عنوان کرده و فرمودند: خداوند بزرگترین نعمتهایش را به این امت عنایت کردند. هیچ نعمتی از نعمتهای دنیا بزرگتر از نعمت بعثت نبیکریم صلیالله علیه وسلم نیست. اگر محمد مصطفی صلیاللهعلیهوسلم مبعوث نمیشد، عاقبت انسانها چیزی جز هلاکت و گمراهی نبود.
مولانا اسلامدوست وضعیت قبل از بعثت را «وضعیتی رو به تباهی» دانست و خاطرنشان کرد: انسانیت قبل از بعثت به نهایت گمراهی رسیده بود. چنان وضعیتی که هیچ امیدی به نجات آن نبود؛ تا اینکه خداوند بر انسانیت منت نهاد و نبیکریم صلیالله علیه و سلم را مبعوث نمودند تا انسانیت را نجات داده و بر آنها احسان کند.
ایشان در ادامه سخنان خود به بیان احسانهای بعثت نبوی پرداخته و فرمودند: احسانهای پیامبراکرم صلیاللهعلیهوسلم بر بشریت بیشمارند، اما بزرگترین احسان ایشان، درس توحید بود.
پیامبر با بعثت خویش اعلام داشتند: ای انسانها! فقط خداوند لایق پرستش است و خالق فقط یکی است؛ از عبادت و پرستش غیرالله به طرف الله بیایید. پیامبر صلیالله علیه وسلم مبعوث شدند تا انسانها را از پرستش غیرالله نجات دهد طوری که بر هیچ غیر اللهی حتی حکومتها سر خم نکند.
ایشان افزود: جایگاه و مرتبه انبیا، اولیا و بزرگان بلند است، اما خداوند اجازه پرستش و سجده به آنها را نداده است؛ چون سجده، عبادت و نذر همه فقط مختص خداوند هستند.
اجابت کننده دعا فقط الله است و دست نیاز بلند کردن به طرف غیر الله خلاف شریعت است. پیامبر مبعوث شدند تا درس توحید دهند، اگر ادعای توحید میکنیم لطف و کرم نبیکریم صلیالله علیه وسلم است.
امام جمعه رمین با بیان اینکه درس پیامبر درس توحید است افزودند: پیامبر صلیالله علیه وسلم به ما درس توحید دادند، این طور نباشد که با اعمالی چون زیارت و طواف قبور به طرف شرک رفته و دست به طرف غیر الله دراز کنیم؛ پیامبر صلیالله علیه وسلم مبعوث شدند تا شرک و بدعت را از بین ببرند و به طرف سنتهای خود دعوت دهند. محبت با پیامبر صلیالله علیه وسلم در اتباع از ایشان نمود پیدا میکند.
ایشان در ادامه، نشانه محبت با پیامبر را در اتباع دانست و فرمود: چنانچه ادعای محبت رسولالله صلیاللهوعلیهوسلم را داریم، ولی از ایشان پیروی نمیکنیم، مطمئنا در ادعای خود صادق نیستیم. پیروی به معنای واقعی را از صحابه بیاموزیم؛ به زندگی آنها بنگریم که آنها چه اندازه از پیامبر صلیالله علیه وسلم پیروی میکردند؛ آنان کسانی بودند که به خاطر یک قول پیامبر صلیالله علیه وسلم جان خود را فدا میکردند. جای تأسف است که امروز ما سنتهای پیامبراکرم صلیاللهعلیهوسلم را رها کردهایم.
استاد برجسته جامعةالحرمینالشریفین چابهار یکی دیگر از احسانهای بعثت را «مساوات بشریت» عنوان کرد و فرمود: یکی دیگر از احسانهای بعثت، درس مساوات بشریت است. انسانها قبل از بعثت گرفتار مرضی به نام تبعیض نژادی بودند؛ به این معنا که بعضی خود را نسبت به بعضی دیگر برتر میدانستند. هنگامی که پیامبراکرم صلیالله علیه وسلم مبعوث شدند، بطلان و اشتباه بودن این تفکر را اعلام کردند و بیان داشتند که تمام انسانها نزد الله تعالی برابرند؛ و معیار برتری نیز، فقط تقوا است.
مولانا در بخش دیگری از سخنانشان با انتقاد از اهانت به مقدسات اهلسنت در کتب درسی فرمود: در بعضی از کتب درسی نسبت به صحابه توهین شده و این خلاف اعتقادات اهلسنت است. ما از مسولان درخواست داریم از درج مباحثی که بر خلاف عقیده اهلسنت و مخل وحدت است، مخصوصا در کتابهای آموزشی پرهیز کنند.
ایشان ادامه داد: تقسیم کتابهایی که حاوی تفکر شیعی است در مناطق سنینشین مناسب نیست؛ بلکه خیرخواهان کتبی تقسیم کنند که مطابق عقیده اهلسنت باشند.
امام جمعه رمین در ادامه سخنان خود فرمود: دانشآموزان عزیز هم توجه داشته باشند، که مطالب ذکر شده، عقیده برادران تشیع ما هستند؛ عقیده اهلسنت نیست. چراکه اهلسنت هیچ گاه نسبت به صحابه رضی الله عنهم اهانت نمیکنند و نزد اهلسنت همه صحابه عادل هستند و کمترین بدگویی نسبت به صحابه را مخالفت با نبیکریم صلیالله علیه وسلم میدانند.
ایشان در پایان فرمود: وحدت زمانی محقق میشود که به یکدیگر احترام بگذاریم. بزرگترین احترام ما احترام به مقدسات ما است. با نبود احترام وحدت معنایی ندارد. باید وحدتی همچون وحدت اهلبیت و صحابه داشته باشیم. لذا اگر وحدت میخواهیم به مقدسات یکدیگر توهین نکنیم.
منبع: کانال رسمي مولانا اسلام دوست